Zuidenwind framgångsrik i Falsterbo

Efter att hans avkommor levererat prestation efter prestation under veckan var det till helgen dags för Zuidenwind att visa vad han går för i Falsterbos 5* Nations Cup.

Zuidenwind och Rose startade som nummer 2 i Grand Prix:en på lördagen och satte ribban högt för resten av klassen. 72,84% innebar internationellt personbästa i Grand Prix och det räckte till en tredjeplats i klassen, endast slagna av Patrik Kittel och Tinne Wilhelmsson –  Silfvén. Med en blågul pall såg det svenska laget dessutom till att skapa sig en betryggande ledning i lagtävlingen.

Även i Grand Prix Special visade Zuidenwind sig från sin bästa sida och kammade hem andraplatsen på 72,43%. Svenska laget utökade sin ledning och tog en stabil seger i Nations Cup och är därmed i topp i ligan inför Aachen.