BLUE HORS DON OLYMBRIO DVH 1078

Don Olymbrio II 2017Född 2008, Prem Elit DVH, 168 cm
e Jazz u Olymbria e Ferro
u Kilbria e Sultan
Uppfödare: J Lamers, Holland
Ägare: Blue Hors ApS, Danmark

Blue Hors Don Olymbrio har visat stor potential både för sport och avel. Redan som 9-åring elitpremierades han i DVH. Ur sin första årgång lämnade han tre premiehingstar, i Herning premierades Uno Don Olympic samt Blue Hors Dreamline och i München L’Olymp Landlyst (Der Däne). Han är även far till reservsegraren i Mecklenburg, Ironn L. 2017 var Orion premiehingst i Herning och i Hannoveranerförbundet godkändes For Honour och D’Olympus.
Blue Hors Don Olymbrio har även utmärkt sig på tävlingsbanan, som 8-åring hade han segrar och placeringar internationellt i Lilla rundan och som 9-åring debuterade han internationell Grand Prix med bl a 73,5% i Grand Prix Special i Hagen.

Don Olymbrios far Jazz kräver ingen större presentation. Han finns i stammen hos många framgångsrika sporthästar och är en av de hingstar som gjort störst avtryck i dressyraveln. Morfar Ferro har lämnat över 45 Grand Prix hästar och ett stort antal godkända söner bl a Negro, Rousseau, Metall, Rhodium, Special D och Kennedy. Både fadern Jazz och morfar Ferro har tävlat på högsta nivå och representerat Holland vid flera mästerskap. Ferro var med i OS-laget som tog silver i Sidney 2000. Don Olymbrio kommer från en av Hollands främsta möderne. Modern Olymbria är pref keur i KWPN och mormor Kilbria är pref elit. Från mödernet kommer flera godkända hingstar bl a OO Seven och Voice som båda har tävlat Grand Prix dressyr. I stostammen finns även Grand Prix hästarna Celiton, Kadans och Olympic Babria, som med Tineke Bartels var med och tog lag-silver vid OS i Atlanta 1996

Video 2017

Don Olymbrio tjänstgör via TAI

Spara

Spara

Spara

Spara