BLUE HORS DON OLYMBRIO DVH 1078

Don Olymbrio II 2017Född 2008, Prem G, 168 cm
e Jazz u Olymbria e Ferro
u Kilbria e Sultan
Uppfödare: J Lamers, Holland
Ägare: Blue Hors ApS, Danmark

Blue Hors Don Olymbrio har visat stor potential både för sport och avel. Redan i hans första årgång lämnade han tre premiehingstar. I Herning premierades Uno Don Olympic
samt Blue Hors Dreamline och i München L’Olymp Landlyst (Der Däne). Han är även far till reservsegraren i Mecklenburg, Ironn L. 2017 har han 5 avkommor som är kvalificerade till Unghästchampionaten i Herning. Blue Hors Don Olymbrio har även utmärkt sig på tävlingsbanan, som 8-åring hade han segrar och placeringar internationellt i Lilla rundan och i år har han redan debuterat Grand Prix med över 72% samt segrat i Grand Prix Special på 71%. Don Olymbrios far Jazz kräver ingen större presentation. Han finns i stammen hos många framgångsrika sporthästar och är en av de hingstar som gjort störst avtryck i dressyraveln. Morfar Ferro har lämnat över 45 Grand Prix hästar och ett stort antal godkända söner bl a Negro, Rousseau, Metall, Rhodium, Special D och Kennedy.
Både fadern Jazz och morfar Ferro har tävlat på högsta nivå och representerat Holland vid flera mästerskap. Ferro var med i OS-laget som tog silver i Sidney 2000. Don Olymbrio kommer från ett av Hollands främsta möderne. Modern Olymbria är pref keur i KWPN och mormor Kilbria är pref elit. Från mödernet kommer flera godkända hingstar bl a 00 Seven och Voice som båda har tävlat Grand Prix dressyr. I stostammen finns även Grand Prixhästarna Celiton, Kadans och Olympic Babria, som med Tineke Bartels var med och tog lagsilver vid OS i Atlanta 1996.

Video 2017

Don Olymbrio tjänstgör via TAI

Spara

Spara

Spara

Spara