GLASGOW 1438

 

Foto: KimC.nu

Född 2017, 168 cm

e Grand Galaxy Win u Barcelona e Figaro R

 u Ballerina Elit e Bernstein 761 Elit

Uppfödare och ägare: Gränsbo Stuteri

WFFS negativ

Bruksprovsvinnare i SWB 2021!

Glasgow gjorde ett fantastiskt bra bruksprov med bl a 42 p för sin exteriör, skritt 9, trav 8,5, galopp 8,5 i gångarter under ryttare. Han belönades med 9-9,5 av testryttarna, med omdöme som: väldigt fokuserad, välbalanserad, positiv och lätt att korta och länga i alla gångarter. Glasgow kommer från ett mycket starkt möderne där mormorsmor Elitstoet Dancing LadyXX har fått en egen stofamilj, nr 76, i SWB.

2022 inledde Glasgow och Mia Runesson tävlingssäsongen genom att ta hem segern i FEIs Inledande program för 5-åriga hästar hos Laholms RF med 84,4%, där han fick 9 för trav och 8,7 för skritt.

2021 segrade Glasgow i SWB Stallion Trophy för 4-åriga hingstar och var 4a i Breeders Trophy, där han bl a fick 97,5% av testryttaren Cathrine Dufour. Vid Jönköping Horse Show segrade Glasgow i kvalet, och var tvåa i finalen.

Modern Barcelona har segrat i Breeders Trophy, varit finalist i Unghäst-VM som 6-åring och som 7-åring var hon placerad i Prix St George. Hon har även lämnat Zürich, gångartsdiplom (50p) samt Bali som såldes på SWBs Elitfölauktion 2019.

Mormodern, Elitstoet Ballerina har gångartsdiplom som både 3- och 4-åring. Hon var tvåa på Riksstoutställningen och segrade i talangjaktsfinalen för alla 3-åringar. Hon har även lämnat Elithingsten Bocelli 1044, framgångsrik i int GP. Faustino 1244, godkänd hingst som har segrat i Breeders Trophy, deltagit i Unghäst-VM och har placeringar i Int I. Hon har också lämnat Elitpremierade stona Balett och La Bohème som var Sveriges högst bedömda 3-årssto 2012 med 52p. Ytterligare en avkomma, Bologna, har lämnat Vancouver som segrade i Breeder’s Trophy som 4-åring 2020.

Fadern Grand Galaxy Win har presterat väl inom sport och avel. Han var finalist i Unghäst-VM som 5-åring. Ur sin första årgång lämnade han tre godkända hingstar i DVH. Global Player segrade vid Oldenburgs hingstpremiering 2018, och blev sedan premiehingst i DVH. 2019 blev Lennox W reservsegrare i KWPNs hingstpremiering och totalt 4 söner godkändes. Vid årets Unghästchampionat i DVH tog Grand Galaxy Win-sonen Gandhi SS en tredjeplats efter att bl a ha fått 9-9 av testryttaren Daniel Bachmann Andersen.

Figaro blev premiehingst i Verden och segrade sedan vid SWBs bruksprov 2005. Han gjorde ett strålande bruksprov och belönades bl.a. med 43 exteriörpoäng och 10-10 av testryttarna. Han har bl a lämnat Barcelona MW som har segrat i Int II och startat Grand Prix.

Mormors far, Elithingsten Bernstein har gjort ett stort avtryck inom svensk dressyravel. Han har bl a lämnat Montesse som har segrat i internationell Grand Prix, Beckham och Goldstein som är placerade i internationell GP. Godkände hingsten Ravell som är helbror till Glasgows mormoder Ballerina var finalist i Unghäst-VM, segrade i Young Rider SM och är placerad i svår dressyr. Även avkomman Garcia segrade i YR SM, och var i final vid YR EM.

Glasgow kommer att vidareutbildas av Mia Runesson med sikte på championaten

Glasgow tjänstgör via AI och TAI

Glasgow