GLASGOW 1438

Foto: Pernilla Hägg

Född 2017, 168 cm

e Grand Galaxy Win u Barcelona e Figaro R

 u Ballerina Elit e Bernstein 761 Elit

Uppfödare och ägare: Gränsbo Stuteri, Ängelholm

WFFS negativ

Bruksprovsvinnare i SWB 2021!

Glasgow gjorde ett fantastiskt bra bruksprov med bl a 42 p för sin exteriör, skritt 9, trav 8,5, galopp 8,5 i gångarter under ryttare. Även testryttarna hade Glasgow som sin favorit med omdöme som: väldigt fokuserad och med sin ryttare, välbalanserad, positiv och lätt att korta och länga i alla gångarter, detta resulterade i testryttarbetygen 9 -9,5.

Glasgow kommer från ett mycket starkt möderne där mormorsmor Elitstoet Dancing LadyXX har fått en egen stofamilj, nr 76, i SWB.

Modern Barcelona har segrat i Breeders Trophy, varit finalist i Unghäst-VM som 6-åring och som 7-åring var hon placerad i Prix St George. Hon har även lämnat Zürich, gångartsdiplom (50p) samt Bali som såldes på SWBs Elitfölauktion 2019.

Mormodern, Elitstoet Ballerina har gångartsdiplom som både 3- och 4-åring. Hon var tvåa på Riksstoutställningen och segrade i talangjaktsfinalen för alla 3-åringar. Hon har även lämnat Elithingsten Bocelli 1044, framgångsrik i Internationell Grand Prix med Rose Mathisen. Faustino 1244, godkänd hingst som har segrat i Breeders Trophy, deltagit i Unghäst-VM och har placeringar i Int I dressyr. Hon har också lämnat Elitpremierade stona Balett och La Bohème som var Sveriges högst bedömda 3-årssto 2012 med 52p. En annan avkomma till Ballerina har placeringar i Int I. Ytterligare en avkomma, Bologna, har lämnat Vancouver som segrade i Breeder’s Trophy som 4-åring 2020.

Fadern Grand Galaxy Win har presterat väl inom sport och avel. Han var finalist i Unghäst-VM som 5-åring tillsammans med Severo Jesus Jurado Lopez. Ur sin första årgång lämnade han tre godkända hingstar i DVH. Vid Oldenburgs hingstpremiering 2018 var segraren Global Player efter Grand Galaxy Win. Global Player utsågs 2019 till premiehingst i DVH. 2019 blev Lennox W reservsegrare i KWPNs hingstpremiering och ytterligare tre söner godkändes.

Figaro blev premiehingst i Verden och segrade sedan vid SWBs bruksprov 2005. Han gjorde ett strålande bruksprov och belönades bl.a. med 43 exteriörpoäng och 10-10 av testryttarna. Han har lämnat Barcelona MW som har segrat i Int II och startat Grand Prix. Faritzo är placerad i Int I.

Mormors far, Elithingsten Bernstein har gjort ett stort avtryck inom svensk dressyravel. Han har bl.a. lämnat Montesse som har segrat i internationell Grand Prix, Beckham och Goldstein som är placerade i internationell GP. Han har dessutom lämnat godkände hingsten Ravell som är helbror till Glasgows moder Ballerina som var finalist i Unghäst-VM, segrade i Young Rider SM och är placerad i svår dressyr. Även avkomman Garcia segrade i YR SM, och var i final vid YR EM.

Glasgow tjänstgör via AI och TAI

 

Glasgow 1438 2021