ELLIOT VDL 1288

ElliotVDL 703Elliot VDL är nu kvalad till Scandinavian Open i Falsterbo. Han har startat 3 st 130m hoppningar 2015 och varit felfri i samtliga.

Född 2009, Prem G, 169 cm
e Casall u Abylle e Goodtimes
u Alba e Lord

Uppfödare: GA Berghuis och AAL Berghuis-Bramer, Holland
Ägare: VDL Stud, Holland

Elliot godkändes vid det svenska bruksprovet 2014. Han gjorde ett jämnt och bra prov och erhöll mycket positiva omdömen av testryttarna.
2013 placerade han sig på en fjärdeplats i semifinalen i fyraårschampionatet och sedan blev det en sjätteplats i finalen.
Som 5-åring tävlade han med bra resultat i Scandinavian Open, Falsterbo och Unghäst-VM.

Elliot är e Casall, en hingst som är mycket framgångsrik inom både sport och avel. Casall var, tillsammans med Rolf-Göran Bengtsson, del i det svenska lag som tog EM-brons i Herning 2013. Ekipaget slutade även på en fjärdeplats individuellt.
Casall har lämnat mer än 45 godkända söner och 53 statspremieston. 2013 var segerhingsten i Neumünster Casall-sonen Casalito.

Elliot är stoet Abylles första avkomma. Hon har även lämnat en helsyster till Elliot som är elitpremierad i Holland. Abylle haren halvsyster som har lämnat hingstarna S Alba 71 och samt Alba 69.

Mormor Alba har lämnat två godkända hingstar; Joliot och Latinus. Hennes halvsyster Odetta är ett statspremiesto som bl a lämnat de godkända hingstarna Landetto och Coretto.
En annan halvsyster till Alba, Thyra är även hon ett statspremiesto och hon är moder till hingstarna Corland och Clapton. Bägge dessa hingstar har gått internationell 160-hoppning.
Ur samma stostam kommer ytterligare ett antal godkända hingstar genom Capitano, Landago, Aldan, Comez van de Heffinck samt Acolord.
Denna stostam har även genererat ett antal internationella sporthästar där, förutom tidigare nämnda Corland och Clapton VDL, även Auron, Acodetto, Corlanda och Tobacco Cays har meriter i internationell 160-hoppning.
Morfadern Goodtimes vann sitt prov som treåring, och har varit framgångsrik inom såväl hopp- som dresssyr-aveln. Han har lämnat flertalet godkända hingstar, samt Grand Prix-hästar inom både hoppning och dressyr. Goodtimes är e avelslegenden Nimmerdor som blivit utnämnd till ”the KWPN-stallion of the century”.

Elloit VDL kommer 2015 att tävlas av Magnus Österlund med sikte på 6-årschampionen och Unghäst-VM.

Video Zangersheide 2014

Video!

Elliot VDL tjänstgör via AI och TAI på Falbygdens stuteri