QUATERHIT DVH 1266

Född 2014, Prem G, 171 cm
e Quatergold u Poetin III e Sandro Hit u Poesie e Brentano II Uppfödare: Brandenburgisches Haupt- und Landgestüt, Tyskland Ägare: Helgstrand Dressage
WFFS negativ

Quaterhit godkändes i DVH 2017 efter ett mycket bra 35-dagars prov där han slutade på andra plats med totalt 884 poäng. Han fick betyget 8 för skritt, 9 för trav, 9 för galopp och 9 för ridbarhet. 2018 var han fjärdeplacerad i det danska 4-årschampionatet med totalpoängen 8,94.

Quaterhit hade två avkommor, Niki CML och Feder F, som såldes vid SWBs elitfölauktion 2019.

Fadern Quatergold är e Quaterback och var premiehingst som 2.5-åring. Morfadern Sandro Hit behöver ingen närmare presentation, han är en av de hingstarna som haft störst påverkan på modern dressyravel. I tredje led kommer ytterligare en legendarisk hingst genom Brentano II.
Quaterhit kommer ur en fantastisk stostam med en lång rad av statspremieston. Modern Poetin III är ett statspremiesto och även helsyster till Poetin som vann Unghäst-VM för 5-åringar 2003 i Verden. Poetin vann dessutom det prestigefulla Bundeschampionatet två gånger och blev senare såld på auktion för rekordsumman 2,5 miljoner euro. Poetin III har också lämnat den premiehingsten Quaterstern, samt Bosporus som tävlat lilla rundan. Hon är även helsyster till de godkända hingstarna Samba Hit I, II, III, IV och V. Samba Hit I har tävlat Grand Prix dressyr. En helsyster till Poetin III har lämnat Dorian Grey de Hus som var femma i unghäst-VM för femåriga hästar med 91,6% 2018.

Halvsystern Passionata är dessutom moder till Quaterback. Mormodern Poesie är statspremie Elit i Tyskland och har förutom tidigare nämnda avkommor lämnat ytterligare tre statspremieston. Mormors mor Primadonna är även hon ett statspremiesto som lämnat de godkända hingstarna Caprigold och Fruehtau.

Quaterhit finns tillgänglig via TAI från Helgstrand Dressage på ordinarie licens