FERDADES DVH 1289

 

Född 2015, Prem DVH, 169 cm
e Fürstenball u Daylight e Donnerhall u Liberty e Lauries Crusador xx
Uppfödare: Limbecker GmbH, Tyskland
Ägare: Helgstrand Dressage, Danmark

Ferdades godkändes i Oldenburger-förbundet i november 2017. Våren 2018 genomförde han sitt 14-dagars bruksprov i DVH där han visade en stor, taktfast och energisk skritt. Traven är taktfast och energisk med god mekanik, galoppen är stor och energisk.
Fadern Fürstenball utnämndes till Årets Hingst i DVH 2017 och hans avkommor har haft väldigt stora framgångar. Han blev själv Bundeschampion 2011 och har hittills lämnat 43 godkända hingstar bl a Blue Hors Farrell, Follow Me, Finest och Freestyle. Morfadern är avelsmatadoren Donnerhall som inte behöver någon närmare presentation. I tredje led kommer Lauries Crusador xx, den fullblodshingst som haft störst påverkan på den moderna dressyraveln.
Ferdades kommer från ett mycket starkt tyskt möderne. Modern Daylight är ett statspremiesto som också lämnat den godkända hingsten Zoul Mate. Mormodern Liberty är även hon ett statspremiesto, hon har lämnat statspremiestoet Dorofee som i sin tur är mor till Grand Prix-hästen Der Kleine Lord 16. En helsyster till mormodern är även mormor till den godkända hingsten Ricardo Star och Scolari som tävlat Grand Prix dressyr.

Hingstvisning 2018

Ferdades stationeras på Gränsbo och tjänstgör via AI och TAI med ett-sto-licens