QUEBEC VDL 1396

Född 2015, Prem G, 168 cm
e Quabri De L’Isle (e Kannan) u U-Clever Girl e Come On
u Annabel e Lord
Uppfödare: J Dummeyer, Tyskland
Ägare: VDL-stud, Holland

WFFS negativ

 

Quebec VDL godkändes vid det svenska Bruksprovet 2019. Han fick betyget 8.5 – 8.5 i hoppning och berömdes för sitt goda avstamp, sin balans och ridbarhet.
Fadern Quabri de L’Isle är en mycket framgångsrik Kannan-son som tävlas av den brasilianska ryttaren Pedro Veniss. Ekipaget deltog bl.a. i den individuella finalen vid VM i Tryon 2018 och vid OS i Rio 2016. Dessutom har de vunnit ett stort antal prestigefulla Grand Prix-klasser som Rolex Grand Prix i Geneve, CSI5* Versailles och CSI5* Spruce Meadows. 2018 var ekipaget även tredjeplacerade i Aachens Grand Prix.
Morfar är Holsteiner-hingsten Come On som själv var mycket framgångsrik i sporten tillsammans med Carsten-Otto Nagel och Ludger Beerbaum. Han har lämnat över 25 avkommor i 1.60-hoppning och ett flertal godkända hingstar. I tredje led kommer legendaren Lord.
Modern U-Clever Girl kommer ur en mycket framgångsrik stofamilj i Holstein. Quebec är hennes enda avkomma. En helsyster till modern, Move On, har tävlat 1.60-hoppning och lämnat en avkomma i 1.50-hoppning. Mormodern Annabel har lämnat ytterligare en avkomma i 1.60-hoppning, Charlie. Hon har också lämnat stoet Nesquick som har lämnat Skala i 1.60-hoppning. En helsyster till mormodern, Landlady, har lämnat Panic M i 1.60-hoppning. Hon är även mormor till de mycket framgångsrika hingstarna Thunder van de Zuuthoeve, Voltaire van de Zuuthoeve och Wunder Boy van de Zuuthoeve samt till Mackintosh som tävlat 1.60-hoppning. Mormors mor Fabiolis är halvsyster till den godkända hingsten Castor. Hennes halvsyster är moder till Come On.
Ur detta framgångsrika möderne kommer även de godkända hingstarna Lord Caletto, Sarento, Commodos, Indorado van’t Heike, Camarque, Coventry, Quistello van de Helle, Cheers Cassini, Landfein och Qui Maro.
Quebec VDL kommer att vidareutbildas av Magnus Österlund med sikte på championaten.

Film från hingstvisning 2019

Quebec VDL tjänstgör via AI och TAI på Falbygdens Stuteri