SUAREZ DVH 1295

Född 2015, Prem G1, 167 cm
e Sezuan u Damandala e Desperados FRH u Regentin e Rotspon
Uppfödare: J. och S. Schmidt, Tyskland
Ägare: Helgstrand Dressage, Danmark

Suarez godkändes i Hannoveraner-förbundet som 2,5-åring i oktober 2017. Under våren 2018 genomförde han sitt 14-dagarsprov i DVH där han var näst bäst av alla Helgstrand Dressages 3-års hingstar. Han berömdes för sin utmärkta typ och energiska skritt. Traven är stor, energisk, taktfast och smidig. Galoppen är stor, energisk, taktfast, kraftfull och i uppförsbacke.
Fadern Sezuan vann unghäst-VM som 5-, 6- och 7-åring. Som 4-åring gjorde han sitt 35-dagars bruksprov i DVH med totalt 987,5p vilket är den högsta poängen någonsin. Morfadern Desperados FRH har tillsammans med Kristina Bröring-Sprehe ett stort antal segrar i internationell 5* Grand Prix. Ekipaget vann individuellt OS-silver i Rio 2016 och var med i det tyska laget som tog OS-guld. Vid EM i Herning 2015 vann de individuellt silver i Grand Prix Special och Grand Prix kür. Desperados har hittills lämnat 33 godkända söner. I tredje led kommer Rotspon, en hingst som lämnat ett stort antal Grand Prix-hästar samt många godkända hingstar, bl a Rosevelt, Rascalino och Royal Blend.
Modern Damandala kommer från en mycket framgångsrik stostam. Hon är helsyster till Desperada som är mor till Glock’s Toto Jr som segrade i Pavo Cup 2015 och 2016. Ur sin första årgång lämnade han hela 9 hingstar som kvalificerade sig till KWPNs hingstpremiering i Den Bosch 2018. 5 av dessa är uttagna till bruksprov i KWPN. Damandala är även helsyster med premiehingsten Decurio samt halvsyster till statspremiestoet Sinphonie som lämnat den godkända hingsten F. Mormodern Regentin är ett statspremiesto som även lämnat en avkomma i Int I dressyr. Mormorsmor Bijou är även hon ett statspremiesto.

Hingstvisning 2018

Suarez stationeras på Gränsbo och tjänstgör via AI och TAI