INSIDER VDL

Född 2013, Prem Int, 168 cm
e Etoulon VDL u Wianka H e Corland
u Non Stop G e Lux Z
Uppfödare: Fam Schepping & Fam Verschoor, HollanD
Ägare: VDL-stud, Holland

WFFS negativ

 

Insider VDL är den första godkända sonen efter Etoulon VDL som finns tillgänglig i Sverige. Han godkändes 2016 efter ett mycket bra bruksprov i KWPN med totalt 82.5 poäng, bl.a. 8.5 för teknik, reflexer och framtidsutsikter som hopphäst. Vid KWPNs hingstshow i Den Bosch var han tredjeplacerad i championatsringen. Som 5-åring representerade han KWPN vid Unghäst-VM i Zangersheide där han gjorde två felfria rundor.
Fadern Etoulon VDL gjorde ett mycket imponerande bruksprov i KWPN med totalt 88,5 i slutpoäng. Han fortsatte sedan med att vinna hingstklasserna i Zuidbroek, Roosendaal och Enschede som 4-åring. Under Jur Vrieling har han placeringar i 1.50-hoppning och har deltagit i det holländska Nations Cup-laget. Morfadern Corland tävlade själv 1.60-hoppning och har haft en stor påverkan på modern sporthästavel. Han är far till Bacardi VDL som med Jannike Sprunger vann världscupen i Dubai i januari 2019. Corland är även far till Silvana HDC som tillsammans med Kevin Staut vann EM-silver i lag 2011 och VM-silver i lag 2010. I tredje led kommer Lux Z, fader till bl a hingstarna Tornesch och Non Stop R.
Modern Wianka H är premierad prok EPTM (spr) Elite i KWPN efter ett stoprov med höga poäng där hon fick 8.5 poäng för teknik, ridbarhet, inställning och utvecklingsbarhet. Hon har lämnat Ziro Percent som tävlat 1.60-hoppning. Mormodern Non Stop G är premierad ster i KWPN. En halvsyster till mormodern har lämnat Centurion B i 1.60-hoppning. Mormors mor Alexas M har lämnat ett antal högt premierade ston i KWPN.
Insider VDL kommer att tävlas av Magnus Österlund med sikte på 6-årschampionaten och Unghäst-VM.

Film från hingstvisning 2019

Insider VDL tjänstgör via AI och TAI på Falbygdens stuteri