KING OLYMBRIO L 1414

Foto: KimC.nu by Ateni AB

Född 2015, Prem G, 173 cm

e Geniaal u Olymbria e Ferro u Kilbria e Sultan

Uppfödare: J. Lamers, Holland
Ägare: Gränsbo Stuteri och Fölet Ridsport AB

WFFS negativ

King Olymbrio L gjorde ett strålande bruksprov i SWB och belönades med 10 av testryttaren Philip Hess som bl a berömde hans positiva inställning till arbete. Utöver detta fick han 9 på skritt, 9 på trav och 9 på galopp, samt 41 poäng exteriört.

King Olymbrio L härstammar från en av de mest framgångsrika mödernelinjerna i KWPN.  Modern Olymbria, premierad keur pref prest i KWPN, har lämnat Blue Hors Don Olymbrio som Elitpremierades i DVH redan som 9-åring. Han tävlas dessutom på högsta nivå med flertalet segrar och placeringar i 5* Internationell Grand Prix med resultat över 80 %. Under 2019 var Don Olymbrio och Daniel Bachmann Andersen placerade 11 på FEI’s världsranking och tog bl a dubbla segrar vid World Cup-tävlingarna i Herning.

Fadern Geniaal (e. Vivaldi-Biotop) gjorde ett mycket bra bruksprov i KWPN där han belönades med 82 %. 2019 var ett mycket framgångsrikt tävlingsår för den nu 9-årige hingsten. Han segrade bl a i den inledande Prix St Georg:en vid det Holländska Mästerskapet med 76,42%. Tävlingssäsongen 2020 inleddes bl a med seger i VHO Trophy vid KWPNs hingstpremiering i Den Bosch med 78,57%. Vid premieringen i KWPN 2021 blev Next Pitch US en av totalt fem premiehingstar.

Mormor Kilbria är elitpremierad i KWPN. Hon har bl a lämnat elitpremierade Silbria, som i sin tur lämnat två elitpremierade ston.

Morfadern Ferro var del i det holländska laget som tog silver vid VM 1998, EM 1999 och OS 2000. Ferro är elitpremierad i KWPN och har lämnat mer än 35 godkända sönder, bl a Negro (far till bl a Valegro) , Metall och Rosseau (far till bl a Blue Hors Zack).

Mormors mor Ezabria vann det holländska mästerskapet som 3-åring. Ur denna stostam, familj 145, kommer bl a den elitpremierade hingsten 00 Seven och Glock’s Voice som tävlat på mästerskapsnivå med Edward Gal. Dessutom härstammar Grand Prix-hästarna Celiton, Kadans och Olympic Barbria, den sistnämnde var del i det holländska laget som tog silver vid OS 2000.

King Olymbrio L kommer att vidareutbildas av Mia Runesson med sikte på championaten.

King Olymbrio L är tillgänglig via AI och TAI

Foto: KimC.nu by Ateni AB

King Olymbrio L 2021