KINTARO VDL 1393

Foto: Mi Ritzen Photo

e Cardento u Guioletta M e Guidam
u Violetta e Indoctro – Voltaire
Uppfödare: J o G H Morsink
Ägare: VDL Stud

WFFS negativ

Kintaro VDL gjorde ett mycket bra Bruksprov i SWB 2019. Han belönades med betygen 8.5 – 9 i hoppning och fick betyget 9 av testryttaren Jennifer Fogh Pedersen. Hon berömde hans fina ridbarhet, balans, scope, lyhördhet och att han har en tilltalande och modern exteriör. Han fick 8.5 för typ, 8.5 för huvud, hals och bål samt 8 för extremiteter av exteriördomarna.
Kintaro är efter legendaren Cardento, den hopphingst som haft störst påverkan på modern svensk hoppavel. Cardento har utsetts till Årets Hingst hela åtta gånger i SWB. Hans sportkarriär innehöll otaliga segrar och placeringar, bl.a. lag-silver i EM i Arnhem 2001, på VM i Jerez 2002 och under OS i Aten 2004 tillsammans med Peter Eriksson. Cardento har lämnat de godkända sönerna Algot, Cosmopolite S, Cyklon och Corporal VDL i SWB. Grand Slam VDL är godkänd i KWPN och har tagit flertalet placeringar i internationell 1.60m-hoppning. Han var bl a placerad i finalen av Global Champions Tour 2021.

Morfadern Guidam tävlade själv framgångsrikt i 1.60-hoppning och är fader till bl.a. Ninja la Silla som tog EM-guld 2011 och individuellt OS-silver i Hong Kong 2008 tillsammans med Rolf-Göran Bengtsson. I tredje led kommer KWPNs avelsmatador Indoctro.

Modern Giuoletta M kommer ur en mycket framgångsrik holländsk stostam, både inom sport och avel. Hon har lämnat Lamar FZ som tävlat internationell 1.30m-hoppning. Mormodern till Kintaro, Violetta, har lämnat en avkomma i internationell 1.40-hoppning samt en godkänd hingst. Mormors mor Olinda har själv tävlat 1.60-hoppning tillsammans med amerikanska Todd Minikus, de deltog bl.a. i världscupfinalen i Göteborg 2008. Olinda har höga 159 i avelsindex för hoppning i KWPN. En halvsyster till Olinda har även hon tävlat 1.60-hoppning och har 153 i index.

Stostammen har även lämnat ett stort antal mycket framgångsrika sporthästar som Merlinda, About A Dream, Euro Top och framför allt Authentic. Authentic som är e Guidam tävlades av Beezie Madden och var med i det amerikanska laget som tog guld vid OS i Aten 2004 och i Hong Kong 2008. Vid OS i Hong Kong vann de även en individuell bronsmedalj. Beezie Madden och Authentic vann även individuellt VM-silver i Aachen 2006.

Kintaro VDL tjänstgör via AI och TAI på Falbygdens Stuteri

 

 

 

Kintaro VDL 2023