JACK 1383

Född 2014, Prem G, 172 cm
e Fernando H u Narobi e Colino u Esta e Voltaire
Uppfödare: P.H.Van Elk, Holland
Ägare: Gränsbo Stuteri, Johan Ifverson o E. Schep

Jack godkändes vid KWPNs 50-dagars bruksprov under hösten 2017 med totalt 80p i hoppning samt gångartsbetygen 7 7 8. De holländska domarna gav honom omdömet att det är en ärlig, pålitlig hingst med god inställning och en mycket bra ridbarhet samt okomplicerad i all hantering. Han har en kraftfull galopp, ett bra upphopp och använder sin kropp väl med god fram- och bakbensteknik. Jack är försiktig och ger sin ryttare en fin känsla.  Användningsrådet för Jack i KWPN lyder: ”Jack kan förbättra modellen och tillföra hoppkvalitet och ridbarhet till hopphästaveln.”

Fadern Fernando H exporterades som sporthäst till USA 2015 där han tävlar framgångsrikt i unghästklasser. Fernando H har en mycket intressant härstamning. Modern Amara, e No Limit, är halvsyster till den allt för tidigt avlidne hopplegendaren Hickstead, som tillsammans med Eric Lamaze tog OS-guld i Hong Kong 2008. Fernando H’s fader Calvino Z har lämnat ett stort antal hästar i svår hoppning, bl a Copain Z, Grupo Prom Challenge Z, Dazzle White och Courage T Z som alla gått 1.60 m hoppning. Ur sin första årgång har han en godkänd son i Zangersheide genom Joviaal ES.

Modern Narobi är från en mycket meriterad stostam och har lämnat bl a Silver Creek som gått internationell hoppning samt Bruksprovsvinnaren i SWB 2016, Harvy 1327. Mormodern Esta har själv tävlat 1.35m hoppning och har lämnat ytterligare två avkommor som tävlat 1.35m. Hon är även mormors mor till VDL Groep Camara Z som har placeringar i 5* Grand Prix hoppning. En halvsyster till mormodern har lämnat den godkända hingsten Jolie. Ur mödernet kommer även ett stort antal framgångsrika sporthästar, bl a Morley Z, Fin Fin och Renetty samt de godkända hingstarna Winner E och Farrington.

Hingstvisning 2018

Film 2018

Film, Den Bosch

Jack tjänstgör via AI och TAI