Bästa uppfödare

Vi lämnar nu 2012 bakom oss för att sikta framåt mot ett lyckosamt 2013!

Men först ser i tillbaka på vad 2012 fört med sig. Vi startar med Avelschampionatet och Breeders Trophy där Mia Runesson gjorde fantastiska prestationer och med Bonheur segrade i 3-årschampionatet, Faustino segrade i 5-års Breeders Trophy, Barcelona segrade i 6-års Breeders Trophy och Carlton Hill VDL segrade i öppna 5-årschampionatet.

Dessutom blev Figaro R för andra året i rad Årets Breeders Trophy hingst i dressyr tätt följd av Bocelli. Figaro hade också för första gången en avkomma i final i unghäst-VM genom stoet Barcelona.

Under Scandinavian Open i Falsterbo fick Bocelli pris för bästa fadershingst.

Det är med stolthet vi också tänker tillbaka på OS där Rose och Bocelli hade reservplatsen i laget. Bocelli kommer i år att satsa på en plats i EM-laget men kombinera tävling med avel. När vi ändå är inne på OS kan vi också nämna att Zuidenwind är en av deltagarna i Rioprojektet inför OS 2016.

Redan i Zuidenwinds första 3-årskull godkändes Certus NL vid Bruksprovet 2013. Han är en av många lovande 3-åringar efter Zuidenwind.

Vi har några nykomlingar vi gärna vill presentera. Blue Hors Zatchmo som är efter Blue Hors Zack och hans moder är helsyster till Blue Hors Don Schufro. Diador som godkändes vid Bruksprovet 2013 och är en son till Diarado. Diamantino VDL en av topparna i årets Bruksprov. Common Sense som redan har visat mycket bra prestationer både i sport och avel.

Det är med spänning och förväntan vi nu vänder våra blickar mot 2013!

Gränsbo Stuteri