BLUE HORS FIRST CHOICE DVH 1151

BH First Choice1.

Född 2010, Prem G, 168 cm
e Jazz
u Wurona e Negro
u Murona e Vincent

Uppfödare: Chr. de Feyter Seydlitz, Holland
Ägare: Blue Hors Aps, Danmark

Blue Hors First Choice erhöll 834 poäng vid det danska bruksprovet 2013 med bl a siffran 9 för ridbarhet av testryttaren.
I det danska 4-årschampionatet 2014 vann han kvalet i Middelfart på 9,52%. Semifinalen i Odense slutade med en 2a plats på 9,48% och i finalen blev det en 7e plats på 89,2%.

First Choice har ett mycket bra möderne där mor, mormor och mormorsmor är eliteston i KWPN. Modern Wurona har själv placeringar på Z2-nivå i Holland. Hon har levererat sex föl till fölauktionen i Borculo, varav avkomman 2012 blev auktionens dyraste föl som såldes för 40.000 EUR.

Fadern Jazz är den avelshingst i världen som har producerat flest Grand Prix-hästar,bl a vinnaren av World Cup-finalen 2012, OS-silvermedaljören och trefaldige Europamästaren Parzival.

Morfar är Ferrohingsten Negro som själv var framgångsrik under ryttaren Anne van Olst innan en skada dessvärre satte stopp för hans dressyrkarriär. Som avelshingst är han mycket eftertraktad och han är bl a fader till den dubbla OS-vinnaren från London 2012, Valegro, som rids av engelska Charlotte Dujardin. Ekipaget vann år 2013 tre guldmedaljer vid EM i Herning och satte dessutom nytt världsrekord i Kür vid Word Cup-kvalet i London.
Han har också vunnit Världscupfinalen och VM-guld. Valegro är för närvarande världens främsta dressyrhäst.
I tredje led kommer hingsten Vincent som var en mycket framgångsrik
dressyrhingst i Grand Prix med bl a en guldmedalj i Holländska Mästerskapet.

Video 2016

First Choice tjänstgör via TAI.