HAMPSHIRE VDL

Född 2012, Prem Int, 169 cm
e Arezzo VDL u Rilexy e Indoctro u Galaxy e Nimmerdor
Uppfödare: H. Dijkstra, Holland
Ägare: VDL-stud, Holland

Hampshire VDL är den första godkända hingsten efter Arezzo VDL som är stationerad i Sverige. Han började sin karriär med att vara 3:a i Championatsringen i KWPN 2015, samma år gjorde han ett mycket bra bruksprov i KWPN med totalt 81,5 p. Han fick bl a betyget 8,5 för ridbarhet, inställning och reaktionsförmåga. I februari 2018 var han placerad i finalen av KWPNs hingstklass i Den Bosch.
Fadern Arezzo VDL är e Chin Chin – Heartbreaker och har tävlats framgångsrikt upp till 1.60 m hoppning av Jur Vrieling och Jessica Kürten. Han är far till ett stort antal svårklasshästar, bl a VDL Edgar M som har placeringar i 1.55 m hoppning, senast i Warsawa, mars 2018.  Morfadern Indoctro har haft en mycket framgångsrik avelskarriär och var den yngsta hingsten någonsin att få predikatet preferent i KWPN. I tredje kommer legendaren Nimmerdor, far till bl a Ahorn, Goodtimes och Heartbreaker.
Modern Rilexy fick 80,5 p vid sitt sto-test i KWPN med betyget 9 i hoppning. Hon är premierad keur, pref och prest i KWPN. Förutom Hampshire har hon även lämnat Amadora som tävlas framgångsrikt av Beezie Madden i 1.60 m hoppning. Tillsammans har de tagit prestigefulla segrar i bl a Spruce Meadows. Rilexy har även lämnat Zebrina Rilexy, premierad ster samt Fabrina-Rilexy som är premierad ster och keur.
Mormodern Galaxy är premierad pref prest i KWPN och har även hon lämnat ett antal ston som är premierade ster, keur och prest.  Mormors mor Chinchin är premierad prest.
Ur mödernet kommer ett stort antal svårklasshästar, bl a Romanov, Havanga’s Barco v/d Valckenborg, Vaillante och Kayelitsina som alla gått 1.60 m hoppning.

Hampshire VDL kommer att tävlas av Magnus Österlund med sikte på 6-årschampionaten och Unghäst-VM.

Hingstvisning 2018

Film!

Hampshire VDL tjänstgör via AI och TAI på Falbygdens stuteri