SUDOORO 1478

Foto: Pernilla Hägg

Sudooro 1478

Född 2019, 169 cm

e Suarez u Delta e Deodoro u Mercedes e Bellagio

Uppfödare o ägare: Per Grönkvist o Johan Svensson

WFFS negativ

Sudooro är den första godkända hingsten i SWB efter Suarez. Sudooro gjorde ett mycket bra Bruksprov i SWB 2023, vilket resulterade i en andra plats av alla 4 o 5 åriga dressyrhingstar. Han erhöll 41p för sin exteriör, med 9 för typ och 8,5 för skritt o trav. Gångarter under ryttare belönades med skritt 8,5, trav 8,0 och galopp 8,5.  Philipp Hess gav honom 9,0 och av Theo Hanzon fick han 8,5 i ridbarhet.

Sudooro kvalade in till Falsterbo Horse Shows 4-årschampionat 2023 med hela 86,6%. Han belönades med bl a 9 för galopp, lösgjordhet och allmänt intryck.

Sezuan-sonen Suarez kommer ur ett exceptionellt möderne. Modern Damandala är helsyster till Desperada som lämnat världsstjärnan Glock’s Toto Jr samt godkända hingsten Valverdos. Suarez har själv tävlat framgångsrikt, i Unghäst-VM 2021 var han trea i den inledande klassen och i finalen blev han nia. Ur sin första årgång har han utöver Sudooro även lämnat St. Emilion(uppf. Dömsta Gård Sporthästavel), premiehingst i Oldenburg 2021. Han blev den dyraste hingsten i Oldenburg, och såldes för 500 000 Euro till Klosterhof Medingen. Suarez inledde tävlingssäsongen 2024 med en seger på över 70% i Prix S:t Georges i Wellington, Florida.

Modern Delta är efter Deodoro som har segrat i Internationell Grand Prix. Deodoro kommer ur ett mycket starkt möderne, där modern har lämnat tre godkända hingstar och tre avkommor i internationell Grand Prix varav den ena är en helbror till Deodoro. Ur mödernet kommer dessutom bl a de godkända hingstarna Rotspon och So Perfect. Sudooro är Deltas första avkomma. 2023 lämnade hon So Precious som segrade i Sydsvenska Fölchampionatet. So Precious var även det högst bedömda fölet i NVSH, där han belönades med 87,2%.

Mormodern Mercedes är halvsyster till Brooklyn som startat Scandinavian Open i Falsterbo både som 5 o 6-åring. Ytterligare en halvsyster, Marie Curie kvalificerade sig som 4-åring till Breeder’s Trophy -finalen och slutade på en 10:e plats.

Mormors far, Bellagio, inledde sin tävlingskarriär med seger i 3 -årschampionatet och vann sedan även som 4-åring. Han tävlade tom Msv A innan en skada satte stopp för karriären.

 

Sudooro stationeras på Gränsbo Stuteri och tjänstgör via AI och TAI

Sudooro 1478 tävling Laholm

Sudooro 1478 - 2024