NEBRASKA VDL 1448

Foto: Pernilla Hägg

Nebraska VDL 1448

Född 2018, 170 cm

e Baltic VDL u Hanolivia VDL e Douglas u Anolivia VDL e Indorado – Nimmerdor

Uppfödare och ägare: VDL Stud

WFFS negativ

2023 tävlades Nebraska VDL framgångsrikt av Magnus Österlund. Ekipaget deltog i såväl Falsterbo Horse Show som Unghäst-VM i Lanaken.

Nebraska VDL är den första godkända sonen i Sverige till Keur-premierade Baltic VDL, och han kommer ur samma stostam som legendaren Papillon Rouge. Nebraska VDL godkändes vid KWPNs bruksprov med 80 poäng. Han belönades med 8 för bl a galopp, ridbarhet och inställning. Nebraska VDL fick 40p exteriört av SWB, med 9 för typ, 8,5 för ben och 8 för trav.

I KWPNs beskrivning står det följande (fritt översatt från engelska):

Nebraska VDL är en okomplicerad, pålitlig och bekväm hingst att rida med en bra inställning. Hingsten har mängder av arbetsvilja och är mycket lättlärd. Hingsten visar bra hållning och balans i rörelse. Galoppen är aktiv med bra steglängd och han sätter under sig bak. En bra balans gör det lätt för honom att byta galopp. Nebraska VDL hoppar med mer än tillräckligt upphopp, bra reaktionsförmåga och reflexer och använder sin kropp väl. Han har bra benteknik. Hingsten ger ett försiktigt intryck och visar mer än nog kapacitet och överblick. Som hopphäst har han mer än tillräckligt med talang och ger sin ryttare en bra känsla. 
Avelsrekommendation: Nebraska VDL kan tillföra hoppkvalité, ridbarhet och mentatlitet för hoppavel. 

Baltic VDL har själv tävlat internationell 1.60m hoppning och tilldelades Preferent 2023, tack vare sina mycket framgångsrika avkommor. Han har lämnat ett flertal godkända hingstar och har ett stort antal avkommor i GP hoppning, bl a Leone Jei, Floyo VDL och Farona.

Modern Hanolivia VDL fick hela 85 poäng vid sitt IBOP-test. Hon berömdes för sin fina inställning och hopptalang, och belönades med 9 för bl a galopp, inställning och teknik. Hanolivia har bl a lämnat Miss Holivia som under 2023 placerade sig i internationella 6-årsklasser.

Morfadern Douglas är en av de mest framgångsrika hingstarna hos VDL. Han har själv tävlat tom 1.50 hoppning, och lämnat flertalet godkända hingstar och mer än 30 avkommor som tävlat internationell hoppning. Suma’s Zorro deltog vid VM i Normandie 2014, och har bl a segrat i GPn i Spruce Meadows. Dougie Douglas såldes för 1.4 miljoner Euro, och segrade i både GP och Nations Cup i Odense.

Mormodern Anolivia VDL har bl a lämnat den godkände hingsten Cornerado VDL samt Ierland VDL, framgångsrik i internationell 1.50 hoppning. En syster till Anolivia VDL har lämnat den godkände hingsten Glenfiddich VDL. Ur stostammen kommer även Nathan des Hayettes och Vancouver VDL, 1.60m hoppning, samt Dragon Rouge, 1.55m hoppning.

Nebraska VDL kommer att vidareutbildas och tävlas av Magnus Österlund

Nebraska VDL  tjänstgör via AI och TAI på Falbygdens Stuteri

 

Foto: Pernilla Hägg

Nebraska VDL 2023 Tävling