ONTARIO ES VDL 1452

Foto: Roland Thunholm

Född 2019, 169 cm

e Kashmir van Schuttershof u Hosanne ES e Kannan u Seelotte e Lancer II – Pilot

Uppfödare: E Schep

Ägare: VDL Stud

WFFS negativ

 

Ontario ES placerade sig på en andra plats i Falsterbo Horse Shows 4-årsklass 2023. Han kvalificerade sig genom en fantastisk runda hos Värnamobygdens RF, där det blev seger med poängen 9,5 – 9,0 – 9,5 – 9,5 av domarna Pia Levin och Maria Gretzer med kommentaren ”Såg ut som en dröm att rida”.

Ontario ES gjorde ett bra bruksprov i SWB 2022 där han uppnådde poängen för premierad hingst med bl a 8,5-8,5 i löshoppning. Han fick beröm för sin kapacitet, taxeringsförmåga, ryggverkan och bakbensteknik samt att han är uppmärksam och samarbetsvillig.

Kashmir van Schuttershof har själv tävlat 1.60m-hoppning och är fader till H&M All In och H&M Indiana som med sina ryttare Peder Fredricsson och Malin Baryard-Johnsson tog OS-guld i lag 2021. All In och Peder tog dessutom en individuell silvermedalj vid samma OS, och har sedan tidigare tagit individuellt guld och lagsilver vid EM i Göteborg 2017 och individuellt silver vid OS i Rio de Janeiro 2016.

Modern Hosanne ES har tävlat internationell 1.45m. Hon har lämnat premiehingsten Mindset ES i KWPN. Mormodern Seelotte är halvsyster till världsstjärnan Plot Blue som med Marcus Ehning i sadeln vann såväl World Cup finalen som VM-guld i lag under 2010. Seelotte har lämnat två avkommor i internationell 1.50m-hoppning, Accent Z och den i KWPN godkände hingsten Extase.

Morfadern Kannan är en legend inom både avel och sport. Han har själv segrat i internationell GP-hoppning, och har lämnat en rad världsstjärnor bl a Nino des Buissonnets (OS-guld 2012), Quabri de l’Isle, Quorida de Treho, Molly Malone och Diva II.

Mormors mor Ilotte har förutom Plot Blue lämnat den i KWPN godkände hingsten Oklund som har startat 1.60m. Ur stostammen kommer dessutom de godkända hingstarna Paramo K (1.60m), Dakar TN (1.55m), Elton John(1.60m) och Damasco Vitanova, samt ett stort antal framgångsrika sporthästar i svår hoppning.

 

Ontario ES VDL kommer att vidareutbildas och tävlas av Magnus Österlund

Ontario ES VDL tjänstgör via AI och TAI på Falbygdens Stuteri

Foto: Roland Thunholm

Ontario ES VDL 1452 debut i 1.20

Ontario ES VDL 2023 - Tävlingsdebut