ROSEBANK VH 1469

Rosebank VH

Född 2018, 172cm

e Revolution u Darling II VH e Dalwhinnie u Dakarta VH e Don Schufro

Uppfödare: Västra Hoby Stuteri AB

Ägare: Västra Hoby Stuteri AB & Helgstrand Dressage

WFFS negativ

Rosebank VH hade en strålande säsong år 2022! Han tilldelades Premie vid DVHs licensiering och var den gångartshingst som hade flest ston i Sverige. Utöver detta segrade han i Falsterbos 4-årschampionat med Mia Runesson i sadeln på hela 94% och blev tvåa i Breeder’s Trophy.

Rosebank VH gjorde ett mycket bra 35-dagarsprov i DVH 2021 där han stod sig väl i konkurrensen bland några av Europas bästa 3-årshingstar och belönades med 836 poäng. Samma år fick han 52 poäng vid sitt 3-årstest i SWB, och under hösten blev han tvåa i 3-årschampionatet. Rosebanks möderne har Elit- och diplom-ston i 8 rakt nedgående generationer, och stostammen, Stofamilj 31 – Elmarinafamiljen, är en av Sveriges främsta stofamiljer.

Modern Darling II VH är Elitpremierad och har höga 158 i Blup-index. Hon har lämnat Mr Grey VH som segrade i Breeder’s Trophy som både 4- och 5-åring. Hon har även lämnat Obsession VH som var högst bedömda 3-årssto i Malmöhus 2019, samt Rossese VH, helsyster till Rosebank VH, som belönades med diplom vid 3-årstestet 2022.

Mormodern Dakarta VH, Elit, har bl a lämnat Darcia VH som varit framgångsrik i internationell Grand Prix med Jeanna Högberg. Ekipaget deltog bl a i VM i Normandie 2014.

Fadern Revolution har levererat enastående resultat inom både avel och sport. Han tilldelades Elit i DVH redan som 8-åring 2021. Han vann Unghäst-VM som 5-åring, och som 6-åring blev det silver med poängen 9,44. Som 7-åring, år 2020, segrade Revolution i St George med över 77%, och med över 84% i 7-årsprogrammet.Vid DVHs Unghästchampionat 2022 var hela 10st av totalt 24 finalister efter Revolution.

Morfadern Dalwhinnie är A-premierad och har placeringar i internationell svår klass. Han hann även med att debutera Grand Prix kür innan en skada satte stopp för hans fortsatta internationella karriär. Dalwhinnies helsyster, De La Reinne VH, har lämnat den godkände hingsten Springbank II VH som bl a segrat i Breeders Trophy tre gånger och varit i final i Unghäst-VM två gånger.

Mormors far är Elitepremierade legendaren Don Schufro. Han har själv deltagit i OS, och har lämnat otroligt många framgångsrika tävlingshästar och godkända hingstar, bl a Elithingstarna Diamond Hit, Blue Hors Don Romantic och Bocelli. Han har även lämnat Weihegold som bl a tog tre guld vid EM i Göteborg 2017.

Rosebank VH tjänstgör via TAI från Helgstrand Dressage på ordinarie licens

Rosebank VH 2023