MONTEVIDEO VDL 1433

Foto: Pernilla Hägg

Född 2017, 167 cm
e Cornet Obolensky u Ezella e Indoctro u Uzella e Lux Z
Uppfödare: J. van Gestel
Ägare: VDL Stud
WFFS negativ

Montevideo VDL utnämndes till premiehingst vid KWPN’s uttagning 2020. Han
premierades vid det svenska bruksprovet 2021 och belönades med 9 på både typ och huvud, hals och bål samt betyget 8,5-8 i hoppning för teknik och temperament.  Han fick även betyget 8 för sin galopp där testryttarna berömde hans balans och ridbarhet.

Modern Ezella är premierad pref voorl. keur i KWPN. Hon har lämnat Lucky Star V G, en godkänd helbror till Montevideo VDL. Hennes helbror, Bocelli, har tävlat int 1.45m hoppning. Dessutom är helsystern Duzella premierad Elite IBOP(spr) prok och pref i KWPN och har det höga axelsindexet 160. Som 3-åring vann hon det holländska stochampionatet i Ermello. Duzella är även mor till Jardonnay VDL, segerhingst i KWPN 2017 som godkändes med höga 84 poäng vid sitt bruksprov. Hon har även lämnat den godkända hingsten Ikannan V G.

Fadern Cornet Obolensky behöver ingen närmare presentation. Han tävlade själv mycket framgångsrikt tillsammans med Marco Kutscher i internationell 1.60m- hoppning och ingick bl a i det tyska laget som vann guld under EM 2011. I avelsboxen har han gjort ett enormt avtryck på sporthästaveln med avkommor som Cornado NRW, Clooney 51, Cristallo I och II, Comme il Faut och Conte Bellini.

Mormodern Uzella är premierad keur pref prest i KWPN och har lämnat två avkommor i internationell 1.45m hoppning.

Genom morfadern Indoctro kommer ytterligare en avelsmatador. Han har lämnat otaliga avkommor i internationell 1.60m-hoppning och ett stort antal godkända söner, bl a Vivaldi K, Inaico VDL och Oramé.

Mormors mor Ozella är även hon premierad keur pref prest i KWPN och har lämnat Dubai i internationell 1.60m hoppning, Fozella och Golden Horse i 1.40m- hoppning samt Tavarone i 1.45m- hoppning.

I tredje led kommer Lux Z, framgångsrik både som hingst och sporthäst där han deltog i OS i Sydney 2000 och VM i Jerez 2004.

Montevideo VDL kommer att vidareutbildas av Magnus Österlund med sikte på championaten.

Montevideo VDL tjänstgör via AI och TAI på Falbygdens Stuteri

 

Montevideo VDL 2022

MONTEVIDEO VDL 1433