ZUIDENWIND 1187

zuidenwind

Född 2004, Prem A, 166 cm
e 00 Seven (e Rubinstein I) u Serendy Keur o Elitprem
e Jazz u Endy e Ulft – Amor

Uppfödare: H v Helvoirt, Holland

Ext: 99879=42 poäng

WFFS negativ

Efter en lysande start på sin avelskarriär belönades Zuidenwind med utmärkelserna Årets Utmanarhingst och Årets Breeder’s Trophy-hingst 2015 vilket omfattar samtliga discipliner. 2016 var han bästa dressyrhingst på Breeder’s Trophy. 2017 blev han återigen årets Breeder’s Trophy-hingst och vann även Falsterbos Stora Hingstpris i dressyr tack vare sina framgångsrika avkommor.

Under Falsterbo Horse Show 2018 placerades Skywalker på en 7:e plats i 5-årsfinalen. Zumba och Damien placerades 9:a respektive 10:a i 6-årsfinalen. Rudolph var 5:a i 7-årsfinalen och deltog senare vid Unghäst-VM i Ermelo. Under Breeders Trophy 2018 hade Zuidenwind fyra avkommor som gick till final: Skywalker, Zumba, Rudolph och Dermaliqua.
Vid Breeder’s Trophy 2017 segrade Skywalker i 4-årschampionatet med 9,5 – 9,5 av testryttaren Charlotte Dujardin. Samma år segrade Zidney i 7-årschampionatet tillsammans med Stefan Jansson och var även 3e placerad och bästa svenskfödda häst i 7-årsfinalen i Falsterbo. Zidney har segrar tom Int I.

Zuidenwind har lämnat två godkända hingstar i SWB, Certus NL och Heston for U. Han har dessutom lämnat ett antal ston som varit i topp i Rikssto.

Under 2018 var Zuidenwind med Rose Mathisen i sadeln placerad i internationell GP vid ett flertal tillfällen. Han var bl.a. del i det svenska laget som totalsegrade i Nations Cup för andra året i rad. Under 2017 tog ekipaget bl.a. SM-guld individuellt och brons i lagtävlingen vid EM i Göteborg.

2008 var Zuidenwind Hollands bästa 4-åring, han segrade i Pavo Cup där han bl a fick 9,5 av testryttarna. Året innan segrade han vid bruksprovet i KWPN med en totalpoäng på 85,5.

Zuidenwind kommer från ett mycket framgångsrikt möderne i Holland. Modern Serendy är keur och elitpremierad i KWPN, och har bl a lämnat Bon Passa, helbroder till Zuidenwind, som är placerad i internationell Grand Prix. Serendys helsyster Orendy har bl a lämnat bruksprovsvinnaren i KWPN 2007, Zhivago som vann Pavo Cup både som 5- och 6-åring. En annan helsyster, Trendy, är mor till Charmeur som vann KWPNs bruksprov 2010 och Pavo Cup 2012. Ytterligare en helsyster, Andy, var bästa 3-årssto i Holland 2008. Karmijn, halvbror till Serendy, har startat Grand Prix dressyr.  Zuidenwinds far OO Seven har vunnit Grand Prix dressyr.

Zuidenwind tjänstgör via FAI

Video 2017

Video

Video, avkomman Odd Molly

Video, avkomman Dancing Zinderella


gzudden3-(kopia)
Zuidenwind_4-2

 

Spara

Spara

Spara