BOSS VDL 1255 ​

 

Boss_VDL_1255Född 2006, Prem AB, 169 cm
e Indoctro u Nisolde e Nimmerdor u Isolde
e Silbersee – Calypso II

Uppfödare: W Abbring, Holland
Ägare: VDL-stud och R Rikkert, Holland

Boss började sin karriär i Holland med att vara segerhingst i KWPN, Den Bosch 2009. Samma år gjorde han ett utmärkt bruksprov i KWPN med bl a 8,5 i galopp, reflexer, kapacitet, ridbarhet och inställning samt talang. Han har därefter varit topplacerad i ett antal hingstklasser i KWPN. Vid bruksprovet i Sverige 2013 fick Boss 41p extriört med bl a 9 för sina extremiteter.
Fadern Indoctro är en av världens bästa hoppförärvare och är i KWPN premierad Preferent. Han är också den hingst som har det högsta Blup-indexet 163 i Sverige.
Morfar är Nimmerdor , århundradets hingst som har lämnat otaliga avelshingstar och internationella sporthästar.

Boss kommer från ett starkt möderne där modern Nisolde, premierad keur dessutom har hon Blup-indexet 158 i Sverige. Hon var Champion i CK Gronningen och gjorde även ett mycket bra stotest med höga betyg både i gångarter och hoppning. Hon har lämnat Anisolde som är helsyster till Boss och som med Niklas Arvidsson har gjort fatastiska resultat 2012 med seger i 7-årsfinalen i Lummen samt placeringar i 145m hopningar. KWPN godkände hingsten Dakar VDL och den internationella hopphästen Sunsolde. Mormodern Isolde är också Champion i CK Gronningen samt premierad Keur och preferent i KWPN. Hon har bl a lämnat de internationella hopphästarna Paparazzi, Silbertair och Magnum.

Boss VDL fokuserar på tävling är ej i avel 2014

Video

Video

Bilder

Boss-12-1