HERVÉ d’IVE VDL 1340

Photo: Jacob Melissen
Född 2012, 171 cm, Prem Int
e Vigo d’Arsouilles u Insenza d’Ive
e Indoctro u Almfee e Almé Z
Uppfödare: I. van Eeckhout, Holland
Ägare: VDL-stud, Holland

Hervé d’Ive VDL är den första godkända hingsten i SWB efter världsstjärnan Vigo d’Arsouilles. Han godkändes vid KWPNs 70-dagars bruksprov våren 2015.
Han fick betyget 8 för sin teknik, kapacitet och utvecklingsbarhet. Tyvärr fick han på hösten en svår sårskada i hasen som har gjort att han fick en längre konvalescens. Nu är han helt återställd och kommer under säsongen tävlas av Magnus Österlund med sikte på Falsterbo och Unghäst-VM i Zangersheide.
Herve d’Ives fader är världsmästaren Vigo d’Arsouilles som tillsammans med Philippe Lejeune tog individuellt guld vid VM i Kentucky 2010. Han har också lämnat ett stort antal mycket framgångsrika sporthästar, över 45 avkommor har tävlat 1.50 hoppning varav 25 även har startat 1.60 hoppning bl a Vagabond de la Pomme som var tvåa i världscupfinalen i Las Vegas 2015 med Penelope Leprevost samt Ego van Orti som har ett flertal världscup-placeringar med Edwina Tops-Alexander.
Mormor Almfee har själv tävlat svår hoppning och lämnat två godkända hingstar, Invento d’Ive Z och Big Chief d’Ive. En halvsyster till modern Insenza d’Ive har lämnat tre avkommor som tävlat svår hoppning. Ett flertal av mormoderns halvsystrar har lämnat avkommor som tävlat svår hoppning, bl a Mamadou van de Helle, som gått internationell 1.60 hoppning. Utöver detta finns det ett stort antal svårklasshästar i stostammen.

Video 2017

Hervé d’Ive tjänstgör via AI och TAI från Falbygdens Stuteri

 

Spara

Spara

Spara