COPYCAT 1322

 

 

Född 2013, Prem G, 169 cm
e Comme il Faut u Whoppy Goldberg
e Wogenbrecher u Pan Am e Pilot
Uppfödare: J Rütter, Tyskland
Ägare: Gränsbo Stuteri,  Johan Ifverson och Grevlundagården

WFFS negativ

Copycat godkändes vid premieringen i Westfalen 2015. Han är godkänd i SWB sedan 2016 efter att ha gjort godkända Bruksprov som 3- och 5-åring. Under hösten 2018 köpte Grevlundagården in sig i Copycat och i deras regi debuterade han under Elmia Scandinavian Horse Show där det blev en placering i 5-årsfinalen. Lisen Bratt Fredricsson beskriver Copycat som en hingst med ett super temperament som har allt man kan önska, power, kapacitet, kvickhet och mod.
Copycat är Comme il Fauts första godkända son i Sverige. Comme il Faut härstammar från två världsstjärnor; Cornet Obolensky och Ratina Z. Båda har tillhört den yttersta världseliten och har guldmedaljer från ett flertal mästerskap. Cornet Obolensky har visat sig nedärva sin otroliga hoppförmåga och redan 2013 hade han 194 avkommor som tävlat svår hoppning, bara i Tyskland.
Comme il Faut har under de senaste åren radat upp topplaceringar och vinster. Tillsammans med sin ryttare Marcus Ehning har han segrar i Global Champions Tour, världscupen samt ett antal världscupplaceringar. Han har lämnat ett stort antal godkända hingstar bl a Comilfo Plus Z och Hermantico samt premiehingstarna Comme il Real, Coronet D’Honneur, Cornet’s Fire Z och Come si Deve.
Morfar till Copycat är Wogenbrecher, en tysk hingst med ett mindre antal avkommor som dock varit mycket framgångsrika. Tre avkommor har gått svår hoppning.
Modern till Copycat, Whoppy Goldberg har även lämnat Rosebery som startat 1.40-hoppning. Whoppy Goldbergs halvsyster, Fraulein vom Moor, har lämnat Clooney 51 som tillsammans med Martin Fuchs tog individuellt VM-silver i Tryon 2018. De var även med i det schweiziska laget som tog EM-brons i Aachen 2015 samt i Göteborg 2017. 2018/2019 har de haft en fantastisk världscupssäsong med segrar i Basel och Lyon samt en tredjeplats i Verona. I februari 2019 vann de årets första Grand Prix i Wellington. Fraulein vom Moor har också lämnat den godkända hingsten Lord Clooney. Mormodern Pan Am är ett statspremiesto som lämnat en avkomma i internationell 1.60-hoppning. Hon är efter Pilot, en av de tyska avelsmatadorerna med ett hundratal godkända söner.

Copycat tjänstgör via AI och TAI på Gränsbo Stuteri fr.o.m. 29/4

Film hingstvisning 2019

Film!

Westfälische Körung 2015

Spara