EVERTON VDL 1410

Född 2016, Prem G, 163 cm

e Etoulon VDL u Harjolijn e Indoctro u Sarjolijn e Heartbreaker

Uppfödare: L. Mulder-Broekman o M. Mulder, Holland

Ägare: VDL-stud, Holland

WFFS negativ

Everton VDL godkändes vid det svenska bruksprovet 2020. Han berömdes för sin goda hoppteknik, reaktionsförmåga och elasticitet. Han belönades med 8,5 för såväl teknik och förmåga som temperament och utvecklingsbarhet.

Fadern Etoulon VDL tävlas framgångsrikt av Jur Vrieling i svår hoppning. Han var reservsegrare vid sitt bruksprov i KWPN med 88,5 poäng. Etoulons avkommor har varit mycket framgångsrika i unghästchampionat och årgångsklasser, bl a Its a Girl GR som vann holländska sto-championatet och O Dame VDL som vann det holländska föl-championatet 2019.

Modern Harjolijn är premierad keur i KWPN. Mormodern Sarjolijn är premierad ster keur och prest i KWPN. Hon är mor till Arezzo VDL som tävlats i 1.60-hoppning av Jessica Kürten och Jur Vrieling. Arezzo är premierad med preferent i KWPN. Han har lämnat ett stort antal avkommor som tävlar i de högsta internationella klasserna, bl a VDL Edgar M som rids av Marlon Modolo Zanotelli. Sarjolijn har dessutom lämnat Zodermus M som gått svår hoppning och de två 1.40-hästarna Bubka VDL och Darjalyn VDL.

Morfadern Indoctro är en av de hingstar som haft störst påverkan på den moderna hopphäst-aveln. I tredje led kommer ytterligare en legendar genom Heartbreaker.

Mormors mor Farjolijn är premierad ster prest och är mor till Nacorde som tävlat 1.60 hoppning samt Miroko som tävlat 1.50-hoppning.

 

Everton VDL tjänstgör via AI och TAI på Falbygdens Stuteri

Everton VDL 2021