IRON DVH 1374

Född 2017, Prem G, 167 cm

e Asgard’s Ibiza u Havanna e Hohenstein u Welfin e Walt Disney I

Uppfödare: Nedergaard Dressage, Danmark

Ägare: Helgstrand Dressage, Danmark

WFFS negativ

Iron kommer ur Asgard’s Ibizas första årgång och har visat framfötterna sedan han som föl tilldelades premie i Oldenburg-förbundet. Iron blev uttagen till Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning 2020 och gjorde sedan ett av de högst bedömda proven. Vid 35-dagarsprovet i Danmark hade han den näst högsta totalpoängen med hela 894,5. Han belönades bl.a. med 9,5 för galopp och kapacitet, och 9,0 på ridbarhet och trav. 2021 placerade han sig i finalen av Dansk Ride Forbunds 4-årschampionat med 85,6%.

Modern Havanna är det nionde statspremiestot på rad ur mödernet. Hon har lämnat en avkomma, Weltis,  i svår dressyr. Havanna har också lämnat statspremiestoet Donna Eden som vann det tyska Hannoveraner- championatet för 3-årsston och som blev uttagen till Herwart von Decken-Schau. Havanna är dessutom halvsyster till den godkände hingsten His Highlight.

Asgard’s Ibiza blev premiehingst i Oldenburg 2017. Ur hans första årgång licensierades 10 söner. Ibiza har dessutom inlett sin tävlingskarriär på ett strålande vis, bl a med en sjätteplats vid Unghäst-VM 2018.

Morfadern Hohenstein var segrare vid bruksprovet i Adelsheidsdorf 1994. Hohenstein har lämnat nästan 800 tävlande avkommor i Tyskland, där de godkända hingstarna Insterburg TSF och Münchausen TSF är bland de mest framstående. Totalt har han lämnat 30 godkända söner.

Mormodern, statspremiestoet Welfin har utöver His Highlight lämnat två avkommor i svår dressyr, Redford och Holly M.

Walt Disney I har lämnat ett stort antal tävlingshästar, och återfinns i andra led på flertalet internationella Grand Prix-hästar bl a Well Done de la Roche CFM (EM-brons i lag med Patrik Kittel), Happiness och Tobajo Pik Disney.

Ur stostammen kommer de godkända hingstarna Graf Goetz, Woerlin, Walter Scott, Landsieger I och II samt flertalet framstående tävlingshästar.

Iron finns tillgänglig via TAI från Helgstrand Dressage på ordinarie licens

Iron 2021 Helgstrand Dressage