GISBORNE VDL 1310

Född 2011, Prem G, 167 cm
e Zirocco Blue VDL u Aplen Roos VDL e Goodtimes
u Utah Roos VDL e Hold up PremierUppfödare och ägare: VDL-stud, Holland

Gisborne VDL godkändes vid det svenska bruksprovet i Flyinge 2015 efter att ha visat prov på såväl stor hoppkapacitet som rörliga gångarter under ryttare, och en utmärkt ridbarhet. Han belönades med 8,5 – 9 i hoppning, 7 – 8 – 8,5 för gångarter under ryttare samt 9,5 av testryttaren Mathijs van Asten som poängterade att han med sin stora kapacitet och försiktighet är en häst för framtiden.
Som 6-åring var han finalist i Breeders Trophy och på Elmia Scandinavian Horse Show.

Gisborne är efter den internationella hoppstjärnan Zirocco Blue VDL som under Jur Vrieling har skördat ett stort antal segrar i internationell Grand Prix, redan som 9-åring vann han Nations Cup i Köpenhamn och Gijon. Han var även med i det holländska laget som tog EM-guld 2015. Zirocco Blue har hittills lämnat 30 godkända hingstar, bl a Durango VDL som är placerad i internationell 1.55 hoppning. Fadern till Zirocco Blue är den framgångsrike sport- och avelshingsten Mr Blue som själv gått internationell GP-hoppning samt lämnat ett stort antal avkommor till den internationella arenan.

Gisbornes moder, Alpen Roos VDL, är premierad ster i KWPN samt har ett avelsindex på 135. Hon är efter Goodtimes, som är en legendar inom både hopp- och dressyraveln. Han vann sitt prov som 3-åring och har lämnat ett stort antal Grand Prix-hästar i båda diciplinerna. En halvsyster till Gisborne, Fancy Roos VDL är premierad keur och har segrar i 1.40 m hoppning som 7-åring.

Mormor Utah Roos VDL är premierad ster med ett avelsindex på 150. Mormors mor Wildroos blev som 3-åring bästa hoppsto i KWPN och är premierad keur, preferent och prestatie. Hon är efter Ramiro Z och har lämnat två godkända hingstar samt två avkommor som är placerade i internationell GP-hoppning. Zancara, syster till Wildroos, är ”Dutch Reserve Champion” och har lämnat fyra godkända hingstar, varav Bubalu VDL, Pessoa VDL och Montreal VDL har tävlats i Internationell Grand Prix. Bubalu var dessutom del i det holländska lag som tog guld vid VM i Normandie 2014 samt OS-silver i London 2012.

Gisbornes första föl föddes under 2016 och han lämnade ett flertal högt bedömda föl bl a Artist som senare såldes vid Elitfölauktionen för 90 000 kronor.

Gisborne VDL kommer att tävlas av Magnus Österlund med sikte på 7-årschampionaten och Unghäst-VM.

Hingstvisning 2018

Video 2017

Video!

Gisborne tjänstgör via AI och TAI på Falbygdens Stuteri

Spara

Spara

Spara

Spara