VDL HÄKKINEN N 1328

Gränsbo 160409

Född 2012, Prem G, 172 cm
e Zirocco Blue VDL u Bleu-Chin N
e Chin Chin u Graefin XIV e Carthago Z
Uppfödare: J C H Nuyens, Holland
Ägare: VDL-stud, Holland

 

VDL Häkkinen N godkändes vid det svenska Bruksprovet 2016. Där berömdes han för sitt mycket goda temperament och sin utvecklingsbarhet, vilket belönades med betyget 9.
Han fick även 8 på typ och galopp, 8,5 för huvud, hals och bål samt 8-8 av testryttarna.
Häkkinen N är efter den holländska topphingsten Zirocco Blue VDL som med sin ryttare Jur Vrieling var med i det lag som tog EM-guld för Holland i Aachen 2015. Ekipaget har segrar i Grand Prix och flertalet placeringar i världscupen. Zirocco Blue är efter den framgångsrika sport- och avelshingsten Mr Blue som själv gått internationell GP-hoppning samt lämnat ett stort antal avkommor till den internationella hoppsporten.
Morfar är Chin Chin som har lämnat många godkända hingstar och framgångsrika sporthästar bl a Arezzo VDL, Zapatero VDL och Triomphe de Muze. Modern Bleu-Chin N har även lämnat den i KWPN godkända hingsten Fabriano VDL. Som 5-åring såldes han på WEF Sporthorse Auction i USA för 400 000 dollar. Mormor Graefin XIV är premierad sport-ster i KWPN och har tävlat 1.35 hoppning. Hon har lämnat Alfonso N som startat 1.45 hoppning. En halvsyster till mormodern har lämnat den i Zangersheide godkända hingsten Hotcha van’t Rozendael som också gått svår hoppning. Från mödernet kommer ett flertal godkända hingstar och framgångsrika sporthästar bl a Jewel’s Carat, Quality Touch Z och Whitesnake.

VDL Häkkinen N kommer att tävlas av Magnus Österlund med sikte på 5-årschampionaten och Unghäst-VM.

Video 2017

Häkkinen N tjänstgör via AI och TAI på Falbygdens Stuteri

 

Spara

Spara