BLUE HORS ZACKEREY DVH 1265

Född 2014, Prem DVH, 173 cm
e Blue Hors Zack u Overgaard’s Hit Me e Sandro Hit u Padame e Solos Carex

Uppfödare: T. o O. Möller Norgaard, Danmark
Ägare: Blue Hors ApS, Danmark

Blue Hors Zackerey utnämndes till premiehingst i Herning 2017. Vid Bruksprovet i DVH samma år fick han bl a betyget 9 för galopp och kapacitet.

Zackereys fader är den framgångsrika Blue Hors Zack som inte kräver någon närmare presentation. Han är bl a fader till de godkända hingstarna Sezuan, Zonik, Blue Hors Zatchmo, Blue Hors Zee Me Blue och Zaladin MI. Han har själv segrar i internationell Grand Prix under 2017. Morfadern är Sandro Hit, en av de hingstar som gjort störst avtryck på den moderna sporthästaveln. I tredje led kommer Solos Carex, en hingst som varit mycket framgångsrik både på tävlingsbanan och i avelsboxen. Tillsammans med sin ryttare Tinne Wilhelmson-Silfvén deltog de i VM i Jerez 2002 och var med i det svenska lag som tog brons vid EM i Turin 2007. Han är far till bl a Scandic som haft stora framgångar med Patrik Kittel samt Cadeau, Carte d’Or, Duschesse och Shogun, som alla tävlat Grand Prix.

Ur det starka danska mödernet kommer ett flertal mycket framgångsrika sporthästar. Mormodern Padame har lämnat den godkända hingsten Overgaards Zackman och hon har en avkomma som själv lämnat den godkända hingsten Tailormade Zackzu. Padame är helsyster till Parexi som är mormor till de mycket framgångsrika hästarna Fiontini och Fiontina. Fiontini har tillsammans med Severo Jesus Jurado Lopez vunnit Unghäst-VM som 5- 6- och 7-åring. Fiontina var tvåa i Unghäst-VM som 5-åring tillsammans med Andreas Helgestrand. Ur mödernet kommer även Grand Prix-hästarna Gay, Dorina och Dublét som alla deltagit i OS.

Film!

Zackerey tjänstgör via TAI med ett-sto-licens