FREETOWN DVH 1370

Född 2017, Prem G, 172cm

e Fürst Wilhelm u Schoene Aussicht e Sir Donnerhall I u Latiffa AC e Latimer

Uppfödare: T Hogrefe, Tyskland

Ägare: Helgstrand Dressage, Danmark

WFFS negativ

Freetown godkändes i Oldenburg hösten 2019. Under våren 2020 godkändes han i DVH och gjorde ett mycket bra 14-dagarsprov med 8,5 för trav,galopp, ridbarhet och testryttare, samt 8,0 för skritt.

2021 segrade Freetown och Mia Runesson vid 4-årskvalet till Falsterbo Horse Show hos Willands RF med 91%.  Med Jeanna Högberg i sadeln placerade sig Freetown på en femteplats vid finalen i det danska unghästchampionatet med 88,8%.

Modern Schoene Aussicht är ett premiesto i Hannover och Freetown är hennes enda avkomma.

Fadern Fürst Wilhelm är Elit-premierad i Mecklenburg och har tävlat svår dressyr. Han blev utsedd till «VTV Stallion of the Year» 2017 i Oldenburg. Fadern till Fürst Wilhelm är ingen mindre än Fürst Heinrich. Fürst Heinrich blev premiehingst i Westfalen och vann sedan bruksprovet i Munster/Handorf. Som 5-åring segrade han i Unghäst VM med Holga Finken i sadeln.

Mormodern Latiffa AC är ett statspremiesto. En syster till henne, statspremiestoet Daireen, har lämnat den godkände hingsten His Highness, två statspremieston samt Smile De Fonteabeti som segrat i internationell Intermediaire I. Ur stostammen kommer även de godkända hingstarna Sir Sandro, Don Jovi och Donnerprintz.

Morfadern Sir Donnerhall I har lämnat nästan 100 godkända söner. Han har lämnat två avkommor som vunnit unghäst VM, Sa Coueur och Candy OLD, och 6 avkommor som vunnit Bundeschampionatet. Han har dessutom lämnat ett antal avkommor som tävlar internationell Grand Prix.

Mormors far Latimer är premierad Elit i Trakhenerförbundet. Han har bl a lämnat den godkände hingsten Finckenstein TSF som med Rikke Svane bl a representerade Danmark vid VM i Tryon 2018, och som tog brons vid Danska Mästerskapen 2017. Latimer har dessutom lämnat Erlentanz som med Charlotte Dujardin i sadeln segrat i internationell Grand Prix och Grand Prix kür med resultat över 79% respektive 84%.

 

Freetown finns tillgänglig via TAI från Helgstrand Dressage på ordinarie licens

Freetown 2021 Helgstrand Dressage

Freetown